Chłodnik arbuzowy z makaronem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną, słodką zupę arbuzową na zimno. Dzięki dodatkowi makaronu chłodnik jest bardziej sycący.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu świdry
    2 kg arbuza
    2 banany
    ¼ szkl cukru pudru
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery

Chłodnik arbuzowy z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i odcedzamy. Odstawiamy makaron do przestudzenia. Z arbuza wykrajamy miąższ i wyjmujemy pestki. Następnie blendujemy arbuza razem z bananami, sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum 30 min. Przed podaniem wyjmujemy chłodnik z lodówki. Najpierw do miseczki wkładamy porcję makaronu i wlewamy chłodnik. Dekorujemy bitą śmietaną i miętą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować