Chłodnik arbuzowo-truskawkowy z miętą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

W upalny dzień nie ma nic lepszego jak orzeźwiający chłodnik. Nie dość że jest smaczny, pożywny, szybki w przygotowaniu, to jeszcze nie wymaga stania przy parujących garach bądź nagrzanym piekarniku.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 500g miąższu z arbuza (wyciągnąć pestki)
    - 200 g truskawek
    - sok z 1/2 cytryny
    - łyżka świeżo posiekanej mięty

Chłodnik arbuzowo-truskawkowy z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki myjemy, szypułkujemy i razem z pozostałymi składnikami wkładamy do blendera. Miksujemy na delikatny mus i wkładamy do lodówki.

Porady

Musi być mocno schłodzony.

Komentarze

Podobne przepisy