Chlebowe ślimaczki

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybkie i smaczne, ale niebanalne kanapki- idealne na piknik

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - chleb tostowy kromka: 6 sztuk
    - ser biały z rzodkiewką: 15 dekagramów
    - oliwki zielone nadziewane: 10 sztuk
    - pomidory w zalewie w słoiku (8 połówek): 4 sztuki
    - ser żółty w plastrach salami: 6 sztuk
    - sól , pieprz (do smaku): 1 sztuka
    - koperek pęczek: 0.5 sztuki

Chlebowe ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek dokładnie płuczemy, drobno siekamy, dodajemy do białego sera razem z pokrojonymi w talarki oliwkami oraz suszonymi pomidorami posiekanymi w cienkie paseczki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Z chleba odcinamy cieniutką skórkę i układamy kromki obok siebie w dwóch rzędach na folii spożywczej. Pieczywo lekko rozwałkowujemy i smarujemy białym serem. Wyrównujemy powierzchnię, układamy plasterki żółtego sera i zwijamy roladkę.
  • Chlebowe ślimaczki 2. Pieczywo wkładamy na 30-60 minut do lodówki i po tym czasie kroimy na około 1 cm kawałki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy