Szybkie i smaczne, ale niebanalne kanapki- idealne na piknik
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
- chleb tostowy kromka: 6 sztuk
- ser biały z rzodkiewką: 15 dekagramów
- oliwki zielone nadziewane: 10 sztuk
- pomidory w zalewie w słoiku (8 połówek): 4 sztuki
- ser żółty w plastrach salami: 6 sztuk
- sól , pieprz (do smaku): 1 sztuka
- koperek pęczek: 0.5 sztuki
Chlebowe ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Koperek dokładnie płuczemy, drobno siekamy, dodajemy do białego sera razem z pokrojonymi w talarki oliwkami oraz suszonymi pomidorami posiekanymi w cienkie paseczki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Z chleba odcinamy cieniutką skórkę i układamy kromki obok siebie w dwóch rzędach na folii spożywczej. Pieczywo lekko rozwałkowujemy i smarujemy białym serem. Wyrównujemy powierzchnię, układamy plasterki żółtego sera i zwijamy roladkę.
2.Pieczywo wkładamy na 30-60 minut do lodówki i po tym czasie kroimy na około 1 cm kawałki.
Komentarze