Chlebowa zapiekanka z brokułem i fetą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna,zdrowa i sycąca zapiekanka na śniadanie w jednej kromce znajduje się nabiał,warzywa oraz błonnik.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g razowego chleba
    200 g sera fety
    200 g brokuła
    4 jajka
    200l mleka
    4 łyżki maki pszennej
    80 g czarnych oliwek
    1 łyżeczka tymianku
    sól
    pieprz

Chlebowa zapiekanka z brokułem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb,ser i brokuł pokroić w niedużą kostkę.
    W dużej misce lekko ubić jajka,dodać mleko i mąkę,wymieszać krótko mikserem,następnie dodać pozostałe składniki oraz sól i pieprz do smaku,delikatnie wymieszać.
    Masę przełożyć do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia z wierzchu również przykryć papierem.
    Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C,10 minut przed końcem pieczenia zdjąć papier.
    Podawać na zimno zamiast pieczywa na śniadanie.

Komentarze

Podobne przepisy