Chlebek serowo-ziemniaczany

1.75 (4 ocen)

Gdybym sama nie piekła tego chleba nigdy nie domyśliłabym się że w środku są ziemniaki.Jest bardzo smaczny,wilgotny w środku z lekko chrupiącą skórką,z masełkiem smakuje wyśmienicie.

Składniki:

  • 450 g mąki pszennej
    300 g ziemniaków
    300 g żółtego sera
    3 łyżki wody
    1 jajko
    3 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

1.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chlebek serowo-ziemniaczany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach,ser zetrzyj na tej samej tarce.
    Do miski wsyp mąkę dodaj ziemniaki,ser,jajko oraz wodę,dokładnie zagnieć masę.
    Ciasto przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i uformuj okrągły bochenek,skrop go mlekiem i nakłuj szpicem noża.
    Piecz w temperaturze 180 stopni około 1 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

4.51 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chlebek.

4.97 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort ziemniaczany

4.97 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort ziemniaczany

rzelkazag Prosta zapiekanka ziemniaczana doskonale sprawdzi się jako danie obiadowe. 2 godz. 20 min

To może cię zainteresować