Chlebek po gospodarsku

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Bogactwo pysznych składników jakim najeżony jest bochenek i jego niezwykły zapach sprawia, że nasi goście zostaną uraczeni na bogato, iście po gospodarsku.

  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka pszenna: 430 gramów
    - woda: 200 mililitrów
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - kurkuma: 1 łyżeczka
    - gorczyca mielona: 1 łyżeczka
    - papryka słodka w proszku: 1 łyżeczka
    - ser cheddar: 100 gramów
    - szynka: 6 plastrów
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - sól: 0.5 łyżki
    - pieprz: 3 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Szynki

Chlebek po gospodarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serowy bochenek 1. Ser tarkujemy, szczypiorek drobno siekamy, szynkę kroimy w kostkę. Tak przygotowane składniki wrzucamy do dużej miski, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, paprykę, gorczycę, kurkumę , sól, pieprz i wodę. Całość mieszamy dokładnie, zagniatamy ciasto. Formujemy okrągły bochenek, nacinając wierzch ostrym nożem w kilku miejscach. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 35-40 minut w temperaturze 200 stopni. Przepis pochodzi z kulinarnego programu Lorraine Pascale "Cooking made easy".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorczyca Kurkuma Papryka Szczypiorek Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

4.51 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chlebek.

To może cię zainteresować