Chlebek jest bardzo smaczny i zdrowy, posmakuje każdemu. Upieczony na mące migdałowej. Trochę pestek dyni, słonecznika, orzechy do smaku. Szczególnie osoby będące na diecie keto wprowadzają go do swojego jadłospisu.
45 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
3 duże wiejskie jajka
1/4 łyżeczki soli
6 łyżek z górką mąki migdałowej
łyżka z górką mielonego siemienia lnianego
pestki dyni
pestki słonecznika
orzechy włoskie
masło do wysmarowania keksówki ( 24 x 12 )
Chlebek migdałowy keto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wybić do miseczki i porządnie ubić z solą. Dodać mąkę migdałową i mielony złoty len. Dokładnie wymieszać i przelać ciasto do wysmarowanej masłem keksówki. Wierzch posypać pestkami dyni, pestkami słonecznika i orzechami włoskimi.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 - 35 min.
Chlebek wystudzić na kratce i można zajadać.
Smacznego.
Komentarze