CHLEBEK DWUKOLOROWY

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Mięciutki w środku z chrupiącą skórką-taki chleb lubimy najbardziej.Ciemny kolor to zasługa karobu.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 3 szkl mąki
    opakowanie drożdży instant
    1 łyżka nasion chia
    1 łyżka nasion błonnika witalnego
    1 łyżeczka soli
    szczypta cukru
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka karobu
    1 szkl ciepłej wody

Chlebek dwukolorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce łączymy wszystkie składniki oprócz karobu.Wyrabiamy ciasto,dzielimy na dwie części-do jednej dodajemy karob i wyrabiamy ciasto.Oba kawałki ciasta składamy razem i odstawiamy do wyrośnięcia na ok 30 min.Po tym czasie wyjmujemy ciasto z miski, wyciągamy je tak by oba kolory były obok siebie i skręcamy.Ciasto przekładamy do keksówki i odstawiamy na kolejne 30 min.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 1 godz w temperaturze 200 stopni.Smacznego

Porady

keksówka 12x28

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy