Chlebek czosnkowy pieczony w folii

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

Fajny pomysł na imprezę ze znajomymi lub jako ciepły dodatek do zupy lub sałatki

  • 30 min

Składniki:

  • 1 małe opak. masła roślinnego
    2-3 duże ząbki czosnku
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1/3 łyżeczki soli
    1 mały chleb krojony lub krojona bułka wrocławska (ja użyłam tej drugiej)
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Przystawki Przekąski

Chlebek czosnkowy pieczony w folii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć, dodać czosnek, ponownie ucierać, przyprawić solą i ziołami.
    Każdą kromkę chleba smarować z dwóch stron masłem. Składać z powrotem do kształtu chlebka. Całość zawinąć w folię. Grillować ok. 40min. po tym czasie lekko odchylić folię i grillować kolejne 15 min. W mojej wersji między kromki włożyłam jeszcze po plastrze żółtego sera.

Porady

Chlebek można również przyrządzić w piekarniku postępując podobnie jak przy grillu pamiętając o zmniejszeniu czasu pieczenia do ok. 20min.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować