0,5 kilograma maki pszennej
25 gram świeżych drożdży
1,5 łyżeczki soli
400 ml . letniej wody
1 słoik suszonych pomidorów
2 kulki mozzarelli
3-4 łyżki oleju z suszonych pomidorów
Sposób przygotowania przepisu:
Chlebek caprese
1.
Do miski wsypujemy mąkę, robimy zagłębienie i dodajemy pokruszone drożdże i wlewamy niewielką ilością letniej wody. Pozostawiamy do podrośnięcia. Dodajemy pozostałą wodę, sól i olej i wyrabiamy ciasto. Pozostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia.
Do wyrośniętego ciasta dodajemy pokrojone suszone pomidory i pokrojona mozzarellę, mieszamy. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony chleb studzimy na metalowej kratce.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze