Chlebek bananowy z masłem orzechowym

4.43 (173 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Prosty i szybki sposób na wykorzystanie zalegających bananów.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki suche:
    300g mąki pszennej,
    100g cukru,
    1 opakowanie(16g) cukru wanilinowego,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,

    Składniki mokre:
    2 dojrzałe banany,
    1 jajko,
    250ml mleka,
    100ml oleju,
    2 solidne łyżki masła orzechowego.
Wystaw ocenę:

4.43 (173 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Chlebek bananowy z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chlebek bananowy z masłem orzechowym 1. Wszystkie suche składniki razem wymieszać,odłożyć.
    Banany rozgnieść widelcem,dodać resztę mokrych składników,wymieszać.
    Do mieszanki z bananami wsypać suche składniki i wymieszać widelcem lub rózgą kuchenną,do połączenia składników,nie za długo.
    Formę 10x24cm posmarować masłem i posypać mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia,przelać surowe ciasto i piec w temperaturze 190*C przez ok.40-45minut,do suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować