chlebek bananowy z bakaliami

4.5 (177 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Smaczny, szybki, na każdą okazję i na każda kieszeń !

  • 1 godz. 15 min

Składniki:


  • 4 dojrzałe banany
    1 jajko
    75 g masła
    150 g cukru trzcinowego
    cukier waniliowy
    1 szkl. mąki
    1 łyżeczka sody
    szczypta soli
    1 szkl bakali ( figi, rodzynki, morel, skórka pomarańczowa )
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ciasta Desery

Chlebek bananowy z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Banany rozgnieść widelcem.
    Utrzeć masło z cukrem trzcinowym, cukrem waniliowym i jajkiem
    Do masy dodać rozgniecione banany. Wymieszać.
  • 2.
    Mąkę połączyć z sodą - dodać do masy na chlebek bakaliowy. Wymieszać.
    Na koniec wsypać bakalie ( te większe, jak morele - pokroić )- wymieszać.
  • 3.
    Blachę "keksówkę" wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto.

    Chlebek bananowy piec w 180 stopniach przez 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Banany

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować