Chlebek bananowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Już od bardzo dawna chodził za mną chlebek bananowy, ale chciałam stworzyć swój własny przepis. Kiedy dzisiaj rano zobaczyłam, że trzy banany błagają o konsumpcję, to namieszałam, wymieszałam i powstało coś w miarę zdrowego, w miarę dietetycznego i baaaardzo smacznego.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 bardzo dojrzałe banany (220g do ciasta i 1 banan do dekoracji), 70g mąki kukurydzianej, 50g mąki pszennej pełnoziarnistej, 100ml kefiru, 1 jajko, 3 łyżki ksylitolu lub cukru trzcinowego, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, kilka kropel aromatu waniliowego, 1 łyżka oleju rzepakowego.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Ciasta Desery

Chlebek bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwa banany (220g) rozetrzeć widelcem (lub zblendować) z jajkiem i cukrem, dodać resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać. Przelać ciasto do małej keksówki wyścielonej papierem do pieczenia, wierzch udekorować przekrojonym wzdłuż trzecim bananem i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 40-45 minut. Pyszny kekso-chlebek mi wyszedł, polecam
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować