Chlebek pieczony w naczyniu żaroodpornym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pieczony w naczyniu żaroodpornym

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 dkg. mąki pszennej
    2,5 dkg,drożdży
    2 łyżki oleju
    2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka cukru
    0,5 litra letniej wody

Chlebek pieczony w naczyniu żaroodpornym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać i dodać wszystkie składniki.
    Wymieszać drewnianą łyżką i odstawić do wyrośnięcia na godzinę.
    Naczynie wstawić do zimnego piekarnika
    nastawić na 200°C-na pół godziny.
    Ciasto wyjąć z miski i lekko przegnieść,
    włożyć do gorącego naczynia i piec przez pół godziny pod przykryciem -potem zdjąć pokrywę i piec jeszcze godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy