Chleb z ricottą i czarnuszką

0 (0 ocen)

Smaczny drożdżowy chleb z dodatkiem ricotty i czarnuszki

Składniki:

  • 0,5 szklanki wody
    0,5 szklanki mleka
    20 g świeżych drożdży
    0,5 łyżeczki cukru
    170 g ricotty
    2 łyżki oleju rzepakowego
    450g mąki pszennej typ 650
    1,5 łyżeczki soli
    1 czubata łyżeczka czarnuszki

Chleb z ricottą i czarnuszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłej wodzie zmieszanej z mlekiem. Dodać ricottę, olej, mąkę, sól i czarnuszkę. Zagnieść jednolite ciasto. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.
    Następnie przełożyć do keksówki (25cm) i odstawić na 40 minut w ciepłe miejsce.
    Piec 35 minut w 200 stopniach, wystudzić na kratce

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy