PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Chleb z prażonymi ziarnamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/10/6cb97a4dba664ef00305109b96ebc003f18f354e.jpeg28162112http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/chleb-z-prazonymi-ziarnami-8
1.
Składniki zaczynu łączymy ze sobą, przykrywamy bawełnianą ściereczką, odstawiamy na 12 godzin, najlepiej na noc. Do zaczynu dodajemy mąkę, sól, cukier, mleko w proszku oraz ziarna, wlewamy wodę, zagniatamy. Ciasto wyrabiamy przez 3 minuty, pozostawiamy pod przykryciem na 1,5-2 godziny. Ciasto ponownie zagniatamy, dzielimy na dwie części, formujemy w bochenki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawiamy do wyrośnięcia. Chleb smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy ziarnami, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 45-50 minut. Upieczony chleb studzimy na metalowej kratce.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze