Chleb z papryką, boczkiem i żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Chleb z dodatkiem papryki, boczku i żółtego sera smakuje wyśmienicie i nie potrzebuję innych dodatków. Wystarczy posmarować masłem i zjeść ze smakiem. Polecam.

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 opakowanie suszonych drożdży
    2 łyżki oleju
    3/4 łyżeczki soli
    3/4 szklanki ciepłej wody
    1/2 czerwonej papryki
    3 łyżki pokrojonego parzonego boczku
    garść żółtego sera
    1 łyżka ze sporym czubkiem ketchupu
    keksówka 24 x 11 x 7
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ketchupy

Chleb z papryką, boczkiem i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chleb z papryką, boczkiem i żółtym serem 1. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, suche drożdże, sól i wlewamy ciepłą wodą i olej. Mieszamy i zagniatamy ciasto i miskę przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut.
    W międzyczasie myjemy paprykę i kroimy w kosteczkę. Żółty ser ścieramy na tarce, boczek kroimy w kosteczkę.
    Do wyrośniętego ciasta dodajemy pokrojoną paprykę, boczek, żółty ser i ketchup. Dokładnie wyrabiamy i wkładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować