Chleb z marchewką i migdałami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczny chleb z mąki chlebowej z dodatkiem tartej marchewki i rozdrobnionych migdałów. Polecam przepis.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mąki chlebowej,
    7 g suchych drożdży,
    2 łyżeczki soli,
    350 ml ciepłej wody,
    100 g marchewki,
    100 g migdałów.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb z marchewką i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łączymy mąkę z drożdżami i solą. Dolewamy wodę i odstawiamy na 3 godziny w ciepłe miejsce.

    Marchewkę, obieramy, myjemy i trzemy na tarce o małych oczkach.

    Migdały rozdrabniamy. Dokładnie zagniatamy. Formujemy bochenek. Wykładamy do formy. Przykrywamy ściereczką i czekamy aż ponownie wyrośnie około 1 godziny.

    Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.

    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować