Chleb w jajku ze śmietaną

3 (1 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kto takiego chlebka nie spróbuje niech strasznie żałuje, smaki mojego niezapomnianego dzieciństwa pamiętam do dziś.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 kromek czerstwego chleba,
    8 jajek,
    2 czubate łyżki śmietany 18%,
    olej do smażenia,
    1 płaska łyżeczka soli.
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Śniadanie

Chleb w jajku ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kolacja 1. Przygotować chleb.
  • kolacja 2. Do talerza wbić jajka, dodać śmietanę i sól.
  • kolacja 3. Roztrzepać za pomocą widelca.
  • kolacja 4. Chleb zanurzać w przygotowanym jajku.
  • kolacja 5. Na patelni rozgrzać olej i układać chleb który był zanurzony w jajku.
  • kolacja 6. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
  • kolacja 7. Fajny pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba.
  • kolacja 8. Chleb smażony w jajku i śmietanie jest bardziej pulchny serdecznie polecam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować