CHLEB TOSTOWY Z MOZZARELLĄ I AVOCADO

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

pyszne sniadanko

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kulka Mozzarelli z zalewy
    6 kromek pieczywa tostowego pszennego
    mąka
    jajko
    mleko lub słodka smietanka
    oraz Avocado pokrojone i skropione sokiem z cytryny

Chleb tostowy z mozzarellą i avocado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chleb Tostowy z mozzarella i Avocado 1. Z kromek tostowych odkroić skórki.
    Mozzarellę osączyć z zalewy i pokroić na 3 plastry
    Robić kanapki wkładając ser do srodka.
    Następnie panierować delikatnie w mleku, mące i rozmąconym jajku
    Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
    Podać z AVocado

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy