Chleb tostowy z mąki pszennej

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszny chlebek tostowy przygotowany na świeżych drożdżach z dodatkiem miodu. Polecam na kanapki.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szkl mąki pszennej
    25 dag świeżych drożdży ( lub paczuszka suchych)
    1 szkl ciepłej wody
    1 łyżka miodu
    1 łyżeczka soli
    3 łyżki oleju
    keksówka 27 x 7 x 8
    papier do pieczenia
    woda do posmarowania chleba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Chleb tostowy Kanapki

Chleb tostowy z mąki pszennej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewany do miski. W ciepłej wodzie rozpuszczamy pozostałe składniki i wlewamy do mąki. Zagniatamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut, miskę przykrywamy ściereczką.
    Po tym czasie ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką. Przestawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut.
    Ciasto w blaszce smarujemy wodą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Upieczony chleb studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować