Chleb razowy z orzechami, słonecznikiem i czarnuszką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Chleb razowy z orzechami, słonecznikiem i czarnuszką, sprawdzi się podczas rodzinnego śniadania a także imprez.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka ciepłej wody,
    3 szklanki mąki z tym że ja daję 2 szklanki pszennej i 1 szklanka żytniej (zwykłej nie
    razowej)
    1/3 kostki świeżych drożdży,
    1 łyżka cukru,
    1 łyżka soli,
    3 łyżki ziarna słonecznika,
    4 łyżki siekanych orzechów włoskich,
    1 łyżka czarnuszki,
    opcjonalnie można jeszcze dodać 1 łyżkę majeranku,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Chleb razowy

Chleb razowy z orzechami, słonecznikiem i czarnuszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników wyrobić ciasto odstawić do wyrośnięcia. Jak wyrośnie zagnieść ponownie, przełożyć do formy keskówki wyłożonej papierem do pieczenia (na dno delikatnie sypię mąkę) odstawić do wyrośnięcia jak wyrośnie piec ok 45 -50 minut w temperaturze 180C ja po 40 minutach sprawdzam czy już.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować