Chleb razowy z kefirem

4.5 (165 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Od czasu do czasu robię domowy chleb. Na drożdżach, na sodzie, ostatnio nawet na zakwasie.Chrupiąca skórka, zapach chleba... poezja.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka razowa typ 1850 lub 2000: 400 gramów
    - kefir: 500 mililitrów
    - masło: 50 gramów
    - soda oczyszczona: 1 łyżeczka
    - sól: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb razowy z kefirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • chleb razowy z kefirem 1. Przygotowanie:
    Wszystkie składniki mieszamy, zagniatamy ciasto i wkładamy je do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.

    Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 40 minut, aż skórka będzie koloru złotego.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować