Chleb pszenno - żytni z automatu

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszny chlebek pieczony w automacie. Chleb najlepiej smakuje z domowym masełkiem. Polecam.

  • 4 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/3 kostki drożdży
    0,5 szklanki zsiadłego mleka
    2 łyżki oleju
    1 białko
    1 łyżeczka soli
    szczypta cukru
    2 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki mąki żytniej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Chleb pszenno - żytni z automatu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chleb pszenno - żytni z automatu 1. Do pojemnika w automacie wkruszamy drożdże i wlewamy olej i kwaśne mleko oraz dodajemy białko jajka.
    Następnie wsypujemy cukier i sól oraz przesiane obie mąki i włączamy automat na program 1 - biały chleb i pieczemy przez 3,5 godziny.
    Upieczony chleb wyjmujemy z pojemnika i studzimy. Najlepiej na metalowej kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować