REKLAMA

Chleb pszenny ze słonecznikiem

wyświetlono: 620 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Chyba każdy zgodzi się,że domowe pieczywo jest najlepsze.My również takie wolimy i co jakiś czas piekę chleb.Ten jest z dodatkiem ziaren słonecznika.

opublikowany: 12.11.2016
Udostępnij Pinterest
  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 2 szkl mąki pszennej
    pół szkl ziaren słonecznika + garść do posypania
    7 g drożdży suszonych
    szczypta cukru
    1 płaska łyżeczka soli
    3/4 szkl ciepłej wody
    odrobina oleju do formy
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz ziaren do posypania,wsypujemy do miski.Dokładnie wyrabiamy ciasto.Keksówkę smarujemy olejem i wykładamy do niej ciasto.Wyrównujemy i posypujemy słonecznikiem.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce aż podwoi objętość.Wstawiamy chleb do nagrzanego piekarnika i pieczemy 1 godz i 15 minut w temperaturze 200 stopni.Studzimy na kratce.Kroimy chleb gdy będzie już zimny.Smacznego

Porady

keksówka 12x24

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE