Chleb pszenny z tuńczykiem i marchewką

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo pyszny chleb z dodatkiem tuńczyka i tartej marchewki oraz suszonych płatków pomidorowych. Smak chleba jest lekko wytrawny. Polecam.

  • 4 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    1 i 1/4 szklanki ciepłej wody
    szczypta cukru
    opakowanie suchych drożdży ( 7 g )
    1 łyżeczka soli himalajskiej
    puszka tuńczyka ( 185 g )
    3 łyżki z czubkiem startej marchewki
    1 łyżka chia
    1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Chleb pszenny z tuńczykiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chleb pszenny z tuńczykiem i marchewką 1. Tuńczyka przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
    Do pojemnika w automacie wsypujemy mąkę, suche drożdże, sól i cukier oraz wlewamy ciepłą wodę i olej. Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka, startą marchewkę i suszone pomidory w płatkach oraz chia.
    Włączamy automat na program - 1 i pieczemy przez 3 godziny. Upieczony chleb studzimy na metalowej kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować