Chleb pszenny z różnymi nasionami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na chlebek z nasionami chia, słonecznika i siemienia lnu. Chlebek piękne wyrasta i ma chrupiącą skórkę. Polecam.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej
    1 opakowanie suchych drożdży - 7 gram
    1 łyżeczka soli
    szczypta cukru
    1 łyżka oleju
    1 szklanka ciepłej wody
    1 łyżka chia
    1 łyżka słonecznika
    1 łyżka siemienia lnu
    Ponadto :
    Keksówka 27 x 8 x 8
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Chleb pszenny z różnymi nasionami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chleb pszenny z różnymi nasionami 1. Do miski wsypujemy mąkę, sól, suche drożdże i cukier. Dolewamy ciepłą wodą i olej, mieszamy łyżką do połączenia się składników. Następnie wsypujemy nasiona i zagniatamy ciasto. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut.
    Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy przez chwilę i przekładamy do keksówki.
    Ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować