Chleb pszenny z liśćmi rzodkiewek i słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny chlebek z dodatkiem liści rzodkiewek. Polecam na kanapki.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Rozczyn :
    25 g świeżych drożdzy
    1/4 szkl ciepłej wody
    2 łyżki mąki
    0,5 łyżeczki cukru
    Pozostałe składniki :
    40 g liści rzodkiewek
    3 łyżki oleju
    3 szkl mąki
    3/4 szkl zsiadłego mleka
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka przyprawy
    2 garście słonecznika
    keksówka 27 x 8 x 7
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Kanapki

Chleb pszenny z liśćmi rzodkiewek i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chleb pszenny z liśćmi rzodkiewek i słonecznikiem 1. Rozczyn : w misce mieszamy pokruszone drożdże z cukrem i ciepłą wodą, wsypujemy mąkę i ponownie mieszamy. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce.
    Liście rzodkiewek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
    Do rozczyn dodajemy pozostałe składniki i przesmażone liście rzodkiewek ( razem z olejem ) i zagniatamy ciasto. Ściereczką przykrywamy miskę i odstawiamy w ciepłe na 30 minut.
    Po tym czasie ponownie zagniatamy ciasto i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
    Piekarnik rozgrzewamy i wstawiamy blaszkę z chlebem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Upieczony chleb wyjmujemy z blaszki i studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować