Chleb pszenno-żytni z sezamem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na domowe pieczywo.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szkl mąki pszennej
    1 szkl mąki żytniej
    szczypta cukru
    1 łyżeczka soli
    7 g drożdży suszonych
    2 łyżki sezamu + do posypania
    1 szkl ciepłej wody
    keksówka 12x24cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb pszenno-żytni z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy obie mąki, cukier, sól, drożdże, 2 łyżki sezamu i dolewamy ciepłą wodę. Zagniatamy ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Po tym czasie przekładamy ciasto do keksówki i posypujemy sezamem. Ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 min. Wkładamy chlebek do piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować