CHLEB PSZENNO-ORKISZOWY

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Do zrobienia tego chleba nie potrzebujemy wagi do odmierzania składników.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 szkl mąki orkiszowej
    2 szkl mąki pszennej
    garść sezamu
    szczypta cukru
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka oleju
    30 g drożdży
    1 szkl ciepłej wody

Chleb pszenno-orkiszowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto.
    Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 min.Potem przekładamy ciasto do keksówki (12x24) posmarowanej olejem na kolejne 30 min.Wierzch chleba smarujemy wodą i pieczemy przez 1 godz w 200 stopniach.Upieczony chleb od razu wyciągamy z formy i studzimy na kratce.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy