Chleb pszenno-kukurydziany

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zdrowy chlebek na mące pszennej i kukurydzianej z dodatkiem zdrowych nasion czarnuszki, jest tak pyszny że można go jeść samego.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg mąki pszennej
    1/2 kg mąki kukurydzianej
    5 dag drożdży
    3 łyżki oleju
    2 łyżeczki soli
    2 łyżki nasion czarnuszki
    900 ml letniej wody

    margaryna do formy
    dwie keksówki małe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Desery Kanapki

Chleb pszenno-kukurydziany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąki przesiewamy do dużego garnka,dodajemy nasiona,sól oraz olej.
  • 2. W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże i wlewamy do garnka z mąką.
  • 3. Dokładnie mieszamy przez chwilkę i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  • 4. Dwie keksówki smarujemy margaryną, wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy ok.55 do 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować