Chleb pomidorowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię piec różnego rodzaju chleby. Ten jest dość oryginalny.

Składniki:

  • ● 15 dag startego żółtego sera
    ● 100 ml przecieru pomidorowego
    ● 5 dag drożdży
    ● jajko
    ● 50 dag mąki
    ● łyżeczka soli
    ● łyżeczka cukru
    ● 4 dag masła

Chleb pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przecier mieszamy ze
    150 ml ciepłej wody i 10
    dag sera. Dodajemy drożdże,
    cukier, sól i masło.
    Mieszamy. Wsypujemy
    mąkę i wyrabiamy ciasto.
  • 2. Ciasto wkładamy do
    keksówki i smarujemy rozkłóconym
    jajkiem. Odstawiamy
    w ciepłe miejsce do
    wyrośnięcia. Posypujemy
    resztą sera. Pieczemy ok.
    40 minut w temp. 200 °C.

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy