CHLEB PALEO

  • wyświetlono: 1329 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

niskowęglowodanowy, bezglutenowy chleb o smaku śródziemnomorskim

viki2903
  • 80min

Składniki

7 jajek
1 szklanka startej cukinii (może być wymieszana z marchewką)
2/3 szklanki pesto z oliwek i suszonych pomidorów
2-3 łyżki oliwy z oliwek
1/3 szklanki mąki kokosowej
1/3 szklanki mąki lnianej (zmiksowane w młynku do kawy siemie lniane)
1-2 łyżki pestek dyni
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżeczka sody oczyszczonej

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

CHLEB PALEO

  • 1. Jajka roztrzepujemy na pianę do której dodajemy oliwę i pesto. Następnie do mieszanki dodajemy delikatnie obydwie mąki i sodę, a potem bardzo dokładnie odciśniętą cukinię (inaczej może powstać zakalec)
    Na końcu do masy wlewamy łyżkę octu jabłkowego i wsypujemy pestki dyni.
    Masę przelewamy do foremki 10x20 cm i pieczemy 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180°C

    Pesto z oliwek i suszonych pomidorów jest dość słone, więc nie trzeba chleba solić

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylapieczywochleb z cukiniązdrowy chlebbez glutenudieta paleopaleodieta fodmapchlep
 

Komentarze

Podobne przepisy

chleb góralski

Dodane przez: Nina80

chleb góralski

Chleb góralski długo utrzymuje...

Chleb swojski

Dodane przez: teresa-kr

Chleb swojski

Pyszny ,domowy chleb ,wg przepisu...

image-0c82924

Dodane przez: Anna Lisowska

CHLEB

Pyszny i prosty

Chleb Pionierów

Dodane przez: Alex M

Chleb Pionierów

Smaczny i miękki chleb drożdżowy,...

szybki chleb na drożdżach

Dodane przez: klementynka

chleb na drożdżach

Przepis jest dobry dla początkujących,...

chleb

Dodane przez: amaretto

Domowy chleb

Ten przepis mam już parę lat i...