Chleb orkiszowy z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapach unosi się po całym domu od pieczonego chleba, nie ma lepszego chleba od upieczonego samemu.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 3 szk. mąki orkiszowej
    • 2 szk. mąki pszennej 650 typ
    • 200 g żurawiny
    • 2 łyżeczki soli
    • 60 g drożdży świeżych
    • 750 ml wody letniej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Chleb orkiszowy z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. 1. Mąki, sól wsypuję do większej miski, dodaję żurawinę oraz wlewam drożdże wymieszane w letniej wodzie.
    2. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiam i odstawiam na godzinę do wyrośnięcie
  • ciasto 2. 3. Po tym czasie ciasto przekładam do formy wysmarowanej olejem i piekę 50 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
  • chleb 3. 4. Po upieczeniu studzę, chleb gotowy.
    5. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować