Chleb płaski nadziany mięsem mielonym i pieczarkami

4.5 (142 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Chlebek jest smaczny a to dzięki składnikom mięsnego nadzienia.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 370 g mąki

    5 dag drożdży

    pół łyżeczki cukru

    250 ml ciepłej wody

    szczypta soli

    1 kajzerka

    1 cebula

    pęczek natki pietruszki

    0,5 kg mięsa mielonego

    1 jajko

    200 g pieczarek

    łyżka musztardy

    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Chleb płaski nadziany mięsem mielonym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ua6lvg 1. Cebulę pokroić i podsmażyć razem z mięsem.

    ..Pieczarki drobno pokroić ,usmażyć,połączyć z mięsem .Następnie dodać poszatkowana natkę,jajko,musztardę przyprawić do smaku solą i pieprzem
  • image-27g63gk 2. ..Drożdże pokrusz,dodaj cukier,łyżkę mąki i 4 łyżki wody.Odstaw do wyrśnięcia.
  • image-1duoqi6 3. ..Mąkę przesiać,dodać wyrośnięte drożdże,resztę wody,sól i wymieszać mikserem.Pozostawić do wyrośnięcia
  • image-1kh8vhn 4. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę,lekko zagnieść ,rozwałkować na prostokąt,rozłożyć farsz i uformować bochenek.
  • image-23h9lr9 5. Blaszkę posmaruj masłem obsyp mąkę ,przełóż bochenek i pozostaw na chwilę do wyrośnięcia.

    .Wierzch posmaruj wodą i oprusz mąką.Piecz przez godz.w temp 200-220 st.C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować