Chleb, który zrobiłam dzisiaj na śniadanie. Wcinaliśmy z masłem, dżemem i do tego mleko.... Zgodnie stwierdziliśmy - smak bardzo przypomina płatki kukurydziane:)
Chleb kukurydziany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szukałam dobrego przepisu na chleb kukurydziany i po kilku godzinach poszukiwań znalazłam tutaj:http://przepisy.net/chleb-kukurydziany/
Również nie dodałam kminku jak w przepisie z którego korzystałam.
2.Do miski wsypujemy sypkie produkty tj: mąkę kukurydzianą, pszenną ,sól, cukier i proszek do pieczenia - mieszamy
3.dodajemy mleko, ubite jajka i roztopione masło - mieszamy
4.przekładamy ciasto do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą blaszce ( ja piekłam w małej keksówce)
5.Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 190* około 35 minut
Komentarze