Chleb kukurydziany

4.49 (183 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Chleb, który zrobiłam dzisiaj na śniadanie. Wcinaliśmy z masłem, dżemem i do tego mleko.... Zgodnie stwierdziliśmy - smak bardzo przypomina płatki kukurydziane:)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka kukurydziana: 140 gramów
    - mąka pszenna: 140 gramów
    - proszek do pieczenia: 4 łyżeczki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - cukier: 50 gramów
    - jajka (ubite jajka): 2 sztuki
    - masło (roztopione): 1 łyżka
    - mleko: 230 mililitrów

    - masło,bułka tarta do natłuszczenia i obsypania blachy: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Pieczeń

Chleb kukurydziany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szukałam dobrego przepisu na chleb kukurydziany i po kilku godzinach poszukiwań znalazłam tutaj:http://przepisy.net/chleb-kukurydziany/
    Również nie dodałam kminku jak w przepisie z którego korzystałam.
  • 2. Do miski wsypujemy sypkie produkty tj: mąkę kukurydzianą, pszenną ,sól, cukier i proszek do pieczenia - mieszamy
  • 3. dodajemy mleko, ubite jajka i roztopione masło - mieszamy
  • 4. przekładamy ciasto do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą blaszce ( ja piekłam w małej keksówce)
  • 5. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 190* około 35 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować