Chleb faszerowany rybą

0 (0 ocen)

Szybko się robi i jest przepyszny

Składniki:

  • chleb żytni-1 mały bochenek
    1 makrela wędzona
    3 ogórki kwaszone
    3 jajka
    masło -3 łyżki
    sól i pieprz

Chleb faszerowany rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chleb faszerowany rybą 1. Jajka gotujemy w osolonej wodzie,przez 10 minut na twardo. Następnie obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o drobnych otworach.
  • 2. Ogórki kwaszone zetrzeć też na tarce o drobnych otworach.
  • Chleb faszerowany rybą 3. Z chleba odciąć piętki,wydrążyć miąższ ze środka.
  • Chleb faszerowany rybą 4. Jajka wymieszać z ogórkami,masłem i drobno pokruszonym miąższem z chleba,dokładnie wymieszać.
  • Chleb faszerowany rybą 5. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową masą nadziać chlebek,dołączyć piętki
  • Chleb faszerowany rybą 6. Zawinąć chleb w folię. Odstawić chleb w chłodne miejsce do następnego dnia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy