Pyszny chleb, odwzorowany na popularnej sałatce Caprese. Z dużą ilością mozzarelli i suszonych pomidorów. Najlepiej smakuję tuż po upieczeniu. Polecam!
1.Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Mąki, sól, sodę i proszek do pieczenia wymieszać. W innej misce roztrzepać jajka z maślanką i oliwą. Mozzarelle i suszone pomidory pokroić w kostkę. Dodać wraz z bazylią do mieszanki mącznej. Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać do połączenia. Masę przelać do keksówki o wymiarach 10x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st.C około 45-50 minut do "suchego patyczka". Upieczony chlebek wyjąć z piekarnika i pozostawić do przestudzenia na kratce. Smacznego! (inspiracja/ źródło: Domowa cookierenka Agi)
Komentarze