Chipsy ziemniaczane przeplatane boczkiem - szachownica

5 (179 ocen)

Mniej cierpliwym, proponuję przeciąć z jednej strony do końca brzegu.

Składniki:

  • ziemniaki
    boczek
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chipsy ziemniaczane przeplatane boczkiem - szachownica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Duże ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plastry, najlepiej maszynką.
    W każdym plasterku zrobić trzy nacięcia w poprzek ,nie dochodząc do brzegów .
    Plastry boczku pociąć w 1,5 cm paski i wpleść w przecięcia tworząc szachownicę.
    Smażyć w oleju na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować