Chipsy z tortilli o smaku pesto i sosu chili czosnkowego

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Proste i pyszne domowe chipsy kukurydziane w dwóch smakach.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Tortilla pszenna
    Pesto zielone -ok 2 łyżki
    Sos chili czosnkowy -ok 2 łyżli

Chipsy z tortilli o smaku pesto i sosu chili czosnkowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę tortilli posmarować z obydwu stron pesto, drugą połowę sosem chili, pokroić na mniejsze trójkąty.
    2.Piec ok 10 minut 200 st.
    Trzeba pilnować, żeby za mocno się nie przypaliły, każdy piekarnik piecze inaczej. Podawać z ulubionym sosem. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy