Chipsy z tortilli o smaku pesto i sosu chili czosnkowego

  • wyświetlono: 596 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Proste i pyszne domowe chipsy kukurydziane w dwóch smakach.

DSC00380
  • 2 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

Tortilla pszenna
Pesto zielone -ok 2 łyżki
Sos chili czosnkowy -ok 2 łyżli

Sposób przygotowania przepisu:

Chipsy z tortilli o smaku pesto i sosu chili czosnkowego

  • 1. Połowę tortilli posmarować z obydwu stron pesto, drugą połowę sosem chili, pokroić na mniejsze trójkąty.
    2.Piec ok 10 minut 200 st.
    Trzeba pilnować, żeby za mocno się nie przypaliły, każdy piekarnik piecze inaczej. Podawać z ulubionym sosem. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w kilka chwilprzystawkiprzekąskiimprezachipsy z tortilli

Komentarze

Podobne przepisy

Krakersy

Dodane przez: mamajagody_2010

Krakersy o smaku pizzy

Pyszna przekąska np. zamiast chipsów...

Roladki z tortilli z sosem czosnkowym

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Roladki z tortilli z sosem czosnkowym

Super przekąska dla niespodziewanych...

Przekąska

Dodane przez: maalikaa

Placki tortilli z serkiem śmietankowym i...

Przekąska na imprezę, można do...

Roladki z tortilli

Dodane przez: Milycooking

Roladki z tortilli z serkiem i szynką lub...

Dziś propozycja na szybkie roladki...

ROLADKI Z TORTILLI Z SZYNKĄ, RUKOLĄ I KIEŁKAMI

Dodane przez: magdzia44448

ROLADKI Z TORTILLI Z SZYNKĄ, RUKOLĄ I KIEŁKAMI

Kolorowe i zdrowe przekąski - idealne...

Smaczne przekąski

Dodane przez: Bożena1960

Smaczne przekąski z tortilli

Dzisiaj przygotowałam przekąski...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE