Chipsy z pietruszki

  • wyświetlono: 2762 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybka przegryzka zamiast kupować można zrobić samemu

benka
  • 10min

Składniki

Pietruszka
olej
sól
ulubione przyprawy

Sposób przygotowania przepisu:

Chipsy z pietruszki

  • 1. W garnku do smażenia frytek rozgrzać olej.
    Korzeń pietruszki umyć, obrać.
    Nożykiem do obierania jarzyn pokroić pietruszkę na cieniutkie wstążki.
    Wkładać porcjami (najlepiej w koszyczku) na rozgrzany tłuszcz na kilka chwil, gdy zaczynają się złocić wyjąć, osączyć na papierowym ręczniku.
    Posypać wg uznania ulubionymi przyprawami (u mnie papryka) i solą.

Porady

Z soli można zrezygnować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwildomowe chipsyprzekąska do piwachipsy z pietruszki

Komentarze

Podobne przepisy

Chipsy z jarmużu

Dodane przez: Reniutka

Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu, to pomysł na...

chipsy z jarmużu

Dodane przez: wiola

Chrupiące chipsy z jarmużu

Zdrowa przekąska do chrupanie....

suszone jabłka

Dodane przez: dusiowa

Domowe chipsy jabłkowe z cynamonem

Chipsy jabłkowe robi się bardzo...

chipsy pokrzywowe

Dodane przez: lucyna19

Chipsy z pokrzywy

O wlasciwosciach pokrzywy mozna...

chipsy z pasternaku

Dodane przez: Gospodyni

Chipsy z pasternaku

Chipsy z ziemniaków, jarmużu, dlaczego...

Chipsy z marchewki - podejście drugie

Dodane przez: Agiatis

Chipsy z Marchewki

Gdy rzucałam palenie ciągle coś...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE