Chipsy z jarmużu

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zdrowa przekąska z jarmużu.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    100g świeżego jarmużu
    2 łyżki oliwy z oliwek
    Sól morska do smaku

Chipsy z jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście jarmużu myjemy i odrywamy od zgrubiałej łodyżki. Osuszamy delikatnie papierowym ręcznikiem, a następnie mieszamy delikatnie z oliwą i świeżo mieloną solą (lepiej nie przesadzić z jej ilością ). Małe kawałki jarmużu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190⁰C na 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy