Chipsy z jarmużu

  • wyświetlono: 145 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zdrowa przekąska z jarmużu.

Joanna Tokarz
  • 2 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:
100g świeżego jarmużu
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól morska do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Chipsy z jarmużu

  • 1. Liście jarmużu myjemy i odrywamy od zgrubiałej łodyżki. Osuszamy delikatnie papierowym ręcznikiem, a następnie mieszamy delikatnie z oliwą i świeżo mieloną solą (lepiej nie przesadzić z jej ilością ). Małe kawałki jarmużu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190⁰C na 10 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jarmużzdrowofitchipsyzdrowe odżywianie

Komentarze

Podobne przepisy

Chipsy ziemniaczane

Dodane przez: NiePieprz.pl

Chipsy ziemniaczane

Największą ich zaletą jest własna...

chipsy

Dodane przez: wiesiołek

Domowe chipsy ziemniaczane

Takie chipsy możemy bez wyrzutów...

Chipsy makaronowo-serowe

Dodane przez: rena123

Chipsy makaronowo-serowe

Jeśli po niedzielnym rosole pozostał...

chipsy

Dodane przez: Kasja1986

Chipsy pomidorowe z czosnkiem, pietruszką,...

Pyszne domowe chipsy pomidorowe...

domowe chipsy

Dodane przez: Anitka0804

Domowe chipsy solone

Nie przepadam za chipsami, ale...

chips

Dodane przez: Kasja1986

Salt & vinegar chips - chipsy o smaku soli...

Chipsy o lekko kwaśnym i słonym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE