Chipsy z jarmużu

0 (0 ocen)

  • 25 min

Świetna i zdrowa przekąska. Smakują zadziwiająco pysznie i są popularne w Kanadzie.

  • 25 min

Składniki:

  • jarmuż
    oliwa z oliwek (użyłam oleju czosnkowego)
    przyprawy (wg gustu)
    sól

Chipsy z jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę (dość dużą) wyłożyć papierem do pieczenia i delikatnie natłuścić olejem.
  • 2. Liście jarmużu umyć, osuszyć, oddzielić od łodyg, porwać na mniejsze kawałki i luźno rozsypać na blasze.
  • 3. Całość skropić oliwią, oprószyć solą i posypać ulubionymi przyprawami.
    Delikatnie przemieszać.
  • 4. Piec (w rozgrzanym piekarniku) w temperaturze 180 stopni przez około 15 min.

Porady

Uważać, aby chipsów nie spalić. Powinny być chrupkie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy