Chipsy z jarmużu

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Nie spodziewałam się, że chipsy z zieleniny mogą być tak smaczne :) Podobnie jak tego, że będzie się nimi zajadać nasz 5,5 letnia Córka Ania... Ona uwielbia pomagać nam w kuchni i coraz więcej potrafi zrobić sama. Dzięki niej my także odkrywamy nowe połączenia smaków...

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • kilka liści jarmużu (3-4)
    olej
    sól, pieprz
    czosnek granulowany

Chipsy z jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście jarmużu myjemy i osuszamy. Następnie rwiemy na mniejsze kawałki usuwając grube żyłki.
    W miseczce olej mieszamy z przyprawami i następnie każdy liść moczymy i wykładamy na blachę (na papier do pieczenia).
    Przed włożeniem do piekarnika można posypać jeszcze czosnkiem.
    Pieczemy w rozgrzanym do 140 -150 ' C piekarniku do momentu, kiedy listki będą chrupiące (około 8 min)

Komentarze

Podobne przepisy