Chipsy z jarmużu

  • wyświetlono: 41 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Nie spodziewałam się, że chipsy z zieleniny mogą być tak smaczne :)

  • 1 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

kilka liści jarmużu (3-4)
olej
sól, pieprz
czosnek granulowany

Sposób przygotowania przepisu:

Chipsy z jarmużu

  • 1. Liście jarmużu myjemy i osuszamy. Następnie rwiemy na mniejsze kawałki usuwając grube żyłki.
    W miseczce olej mieszamy z przyprawami i następnie każdy liść moczymy i wykładamy na blachę (na papier do pieczenia).
    Przed włożeniem do piekarnika można posypać jeszcze czosnkiem.
    Pieczemy w rozgrzanym do 140 -150 ' C piekarniku do momentu, kiedy listki będą chrupiące (około 8 min)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

jarmużchipsyzdrowa przekąska
 

Komentarze

Podobne przepisy

Rollsy (roladki) z tortilli na trzy sposoby

Dodane przez: Ola1984

Rollsy (roladki) z tortilli na trzy sposoby

Rollsy z tortilli smakują świetnie,...

Minipizze z oregano

Dodane przez: szynszyla

Mini pizze z oregano

Aromatyczne, z ciągnącym serem:)

Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową

Dodane przez: Ewelina Marcin

Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową

Łatwa i szybka w przygotowaniu...

Tatar wołowy z kaparami

Dodane przez: aga3103

Tatar wołowy z kaparami

Uwielbiam tę klasyczną przekąskę...

Bób smażony na maśle z czosnkiem

Dodane przez: 2milutka

Bób smażony na maśle z czosnkiem

Bób to letnie warzywo, podobnie...

Rollsy z kurczakiem

Dodane przez: Mechanik

Rollsy z kurczakiem

Nie boczek, nie szynka, nie ser...