Chipsy z jarmużu

  • wyświetlono: 78 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Nie spodziewałam się, że chipsy z zieleniny mogą być tak smaczne :) Podobnie jak tego, że będzie się nimi zajadać nasz 5,5 letnia Córka Ania... Ona uwielbia pomagać nam w kuchni i coraz więcej potrafi zrobić sama. Dzięki niej my także odkrywamy nowe połączenia smaków...

  • 1 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

kilka liści jarmużu (3-4)
olej
sól, pieprz
czosnek granulowany

Sposób przygotowania przepisu:

Chipsy z jarmużu

  • 1. Liście jarmużu myjemy i osuszamy. Następnie rwiemy na mniejsze kawałki usuwając grube żyłki.
    W miseczce olej mieszamy z przyprawami i następnie każdy liść moczymy i wykładamy na blachę (na papier do pieczenia).
    Przed włożeniem do piekarnika można posypać jeszcze czosnkiem.
    Pieczemy w rozgrzanym do 140 -150 ' C piekarniku do momentu, kiedy listki będą chrupiące (około 8 min)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

jarmużchipsyzdrowa przekąskamali_kucharze

Komentarze

Podobne przepisy

Rolada warzywna z pieczarkami i filetem z kurczaka

Dodane przez: Aleksandra J

Rolada warzywna z pieczarkami i piersią z...

Warzywna rolada z pieczarkami i...

KURCZAK NACHOS Z SALSĄ

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

KURCZAK NACHOS Z SALSĄ

Pieczone kąski z kurczaka w chrupiącej...

Kanapeczki z bagietki

Dodane przez: czarrna

Kanapeczki z bagietki

Danie z serii "przekąski na mecz"...

Rollsy (roladki) z tortilli na trzy sposoby

Dodane przez: Ola1984

Rollsy (roladki) z tortilli na trzy sposoby

Rollsy z tortilli smakują świetnie,...

Tatar wołowy z kaparami

Dodane przez: aga3103

Tatar wołowy z kaparami

Uwielbiam tę klasyczną przekąskę...

Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową

Dodane przez: Ewelina Marcin

Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową

Łatwa i szybka w przygotowaniu...