Chipsy z jarmużu

  • wyświetlono: 99 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Nie spodziewałam się, że chipsy z zieleniny mogą być tak smaczne :) Podobnie jak tego, że będzie się nimi zajadać nasz 5,5 letnia Córka Ania... Ona uwielbia pomagać nam w kuchni i coraz więcej potrafi zrobić sama. Dzięki niej my także odkrywamy nowe połączenia smaków...

  • 1 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

kilka liści jarmużu (3-4)
olej
sól, pieprz
czosnek granulowany

Sposób przygotowania przepisu:

Chipsy z jarmużu

  • 1. Liście jarmużu myjemy i osuszamy. Następnie rwiemy na mniejsze kawałki usuwając grube żyłki.
    W miseczce olej mieszamy z przyprawami i następnie każdy liść moczymy i wykładamy na blachę (na papier do pieczenia).
    Przed włożeniem do piekarnika można posypać jeszcze czosnkiem.
    Pieczemy w rozgrzanym do 140 -150 ' C piekarniku do momentu, kiedy listki będą chrupiące (około 8 min)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

jarmużchipsyzdrowa przekąskamali_kucharze

Komentarze

Podobne przepisy

chips

Dodane przez: Kasja1986

Salt & vinegar chips - chipsy o smaku soli...

Chipsy o lekko kwaśnym i słonym...

chipsy

Dodane przez: Kasja1986

Chipsy serowo-kukurydziane

Domowe chipsy serowo-kukurydziane...


Tortille z grilowanym kuczakiem

Dodane przez: Martyna1991

Tortille z grillowanym kuczakiem

Tortille z grillowaną piersią kurczaka...

KURCZAK NACHOS Z SALSĄ

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

KURCZAK NACHOS Z SALSĄ

Pieczone kąski z kurczaka w chrupiącej...

Rolada warzywna z pieczarkami i filetem z kurczaka

Dodane przez: Aleksandra J

Rolada warzywna z pieczarkami i piersią z...

Warzywna rolada z pieczarkami i...

Szybka przekąska

Dodane przez: nikolaxxxx

Szybka przekąska z szynką

w lodówce zalegała mi szynka konserwowa...