Chipsy z jarmużu

  • wyświetlono: 334 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Nie spodziewałam się, że chipsy z zieleniny mogą być tak smaczne :) Podobnie jak tego, że będzie się nimi zajadać nasz 5,5 letnia Córka Ania... Ona uwielbia pomagać nam w kuchni i coraz więcej potrafi zrobić sama. Dzięki niej my także odkrywamy nowe połączenia smaków...

  • 1 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

kilka liści jarmużu (3-4)
olej
sól, pieprz
czosnek granulowany

Sposób przygotowania przepisu:

Chipsy z jarmużu

  • 1. Liście jarmużu myjemy i osuszamy. Następnie rwiemy na mniejsze kawałki usuwając grube żyłki.
    W miseczce olej mieszamy z przyprawami i następnie każdy liść moczymy i wykładamy na blachę (na papier do pieczenia).
    Przed włożeniem do piekarnika można posypać jeszcze czosnkiem.
    Pieczemy w rozgrzanym do 140 -150 ' C piekarniku do momentu, kiedy listki będą chrupiące (około 8 min)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jarmużchipsyzdrowa przekąskamali_kucharze

Komentarze

Podobne przepisy

Chipsy ziemniaczane

Dodane przez: NiePieprz.pl

Chipsy ziemniaczane

Największą ich zaletą jest własna...

chipsy

Dodane przez: wiesiołek

Domowe chipsy ziemniaczane

Takie chipsy możemy bez wyrzutów...

Chipsy makaronowo-serowe

Dodane przez: rena123

Chipsy makaronowo-serowe

Jeśli po niedzielnym rosole pozostał...

chipsy

Dodane przez: Kasja1986

Chipsy pomidorowe z czosnkiem, pietruszką,...

Pyszne domowe chipsy pomidorowe...

domowe chipsy

Dodane przez: Anitka0804

Domowe chipsy solone

Nie przepadam za chipsami, ale...

chips

Dodane przez: Kasja1986

Salt & vinegar chips - chipsy o smaku soli...

Chipsy o lekko kwaśnym i słonym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE