Chipsy z jabłek i gruszek z nutą cynamonu

5 (151 ocen)

  • 3 godz.

Pyszna i zdrowa przekąska dla dzieci. Z powodzeniem mogą zastąpić kaloryczne chipsy ziemniaczane. Są bardzo słodkie więc idealnie nadają się na deser.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2 duże jabłka
    2 gruszki
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1/2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery Przekąski Chipsy

Chipsy z jabłek i gruszek z nutą cynamonu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć i osuszyć. Z owoców wyciąć ogryzki. Jabłka i gruszki pokroić na cienkie około 2 mm plasterki. Plasterki posypać cynamonem i cukrem. Ułożyć w suszarce do grzybów i warzyw lub w piekarniku na papierze do pieczenia i suszyć w temp.100 stopni do uzyskania pożądanej chrupkości. Gotowe chipsy przechowywać w szczelnym, suchym pojemniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Gruszki Jabłka Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować