Chipsy pietruszkowe z piekarnika

4.5 (162 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczna a przede wszystkim zdrowa przekąska.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki;
    2 korzenie pietruszki
    1 łyżka oliwy z oliwek
    pół łyżeczki soli
    pół łyżeczki czerwonej papryki
    pieprz do oprószenia
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Chipsy

Chipsy pietruszkowe z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę dokładnie myjemy, nie obieramy. Kroimy na cieniutkie plasterki, najlepiej za pomocą szatkownicy. Pietruszkę przekładamy do miski. Wlewamy oliwę, wrzucamy sól i pieprz. mieszamy aby każdy plasterek był dokładnie pokryty przyprawami. Ja dodatkowo do jednej części dodałam czerwoną paprykę w proszku. Chipsy przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25 min w 230C. Odstawiamy do przestygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować