Chipsy pietruszkowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Chipsy pietruszkowe pierwszy raz zrobiłam z ciekawości, raczej bez większego entuzjazmu i nadziei na coś dobrego. No i się zdziwiłam. Pycha, pycha i jeszcze raz pycha. Usmażona pietruszka nabrała słodkiego aromatu, zrobiła się chrupiąca i wcale nie opiła się tłuszczem w którym się smażyła.

  • 20 min

Składniki:

  • pietruszka
    olej do smażenia

Chipsy pietruszkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do przygotowania takich chipsów potrzebna jest tylko pietruszka pokrojona w cienkie plasterki o grubości 1-2 mm. Plasterki smażymy na oleju lub smalcu przez dosłownie 1-2 minuty. Proces smażenia należy cały czas kontrolować, gdyż szybko się przypala. Należy ją wyjąć gdy zrobi się lekko złota i wyłożyć na papierowy ręcznik. Na samym końcu lekko posolić i pysznie zajadać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy