Chipsy jarmużowe

0 (0 ocen)

Chipsy najlepiej smakują bezpośrednio po przygotowaniu. Pierwsza porcja rozeszła się u mnie błyskawicznie, więc do zdjęcia musiałam wykonać druga turę:). Polecam na szybką, zdrową i smaczną przekąskę!

Składniki:

  • Składniki:
    • 5 dorodnych łodyg jarmużu,
    • oliwa z oliwy,
    • świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • sól

Chipsy jarmużowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowane liście 1. Jarmuż dokładnie przepłukujemy i osuszamy.
    Gotowe warzywo obieramy z grubych łodyg, urywając zgrabne kawałki strzępiatych liści.
    Kawałki liści układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • przed pieczeniem 2. Liście skrapiamy oliwą, a następnie oprószamy ulubionymi przyprawami.
  • w trakcie pieczenia 3. Tak przygotowany jarmuż wkładamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy go około 10 -12 minut w 150°C. Liście dość szybko stają się chrupiące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy