Chipsy jabłkowe

5 (183 ocen)

  • 8 godz. 20 min

Alternatywa dla "chemicznych" chipsów. Samo zdrowie, a że pyszne , zapewniamy.

  • 8 godz. 20 min

Składniki:

  • jabłka ( ilość dowolna )
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Chipsy jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najlepsze są jabłka bardzo słodkie i o konsystencji bardziej zbitej. Zbyt soczyste po ususzeniu niewiele z tych jabłek zostanie.

    Jabłka dokładnie umyłem, pokroiłem na ćwiartki, usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem na plasterki ok. 3mm. Ułożyłem w suszarce do owoców jeden obok drugiego. Tak, żeby nie nachodziły na siebie. Suszyłem w sumie około 4 godzin, wyjąłem po sprawdzeniu stanu ich wysuszenia. Im jabłka są bardziej soczyste tym dłużej suszymy. Przechowujemy je w papierowej torbie lub jak ja w słoiku z pokrywką szklaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować