Chińszczyzna z patelni

4.5 (149 ocen)

  • 30 min

Przepis dostałam od rodowitego Chińczyka od tego czasu bardzo często gości na moim stole.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    2 marchewki
    1/4 główki (małej) kapusty białej
    1 ogórek świeży
    1 papryka czerwona
    por
    garść grzybków mun
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chińszczyzna z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przełożyć do miski polać sosem sojowym, posypać mąką ziemniaczaną i wymieszać.
  • 2. Marchewkę, ogórka, paprykę, por pokroić w kostkę, kapustę posiekać.
    Grzybki mun zalać wrzątkiem, gdy napęcznieją odlać wodę.
  • 3. Smażyć na gorącym, głębokim oleju pierś przez 3-4 minuty. Wyjmujemy z patelni. Następnie smażymy marchewkę, kapustę, ogórka, paprykę oraz grzybki do miękkości.
  • 4. Wszystko razem wymieszać

Porady

Podawać z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować