Chińszczyzna z patelni

  • wyświetlono: 1283 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Przepis dostałam od rodowitego Chińczyka od tego czasu bardzo często gości na moim stole.

Irmina
  • 30min

Składniki

1 podwójna pierś z kurczaka
2 marchewki
1/4 główki (małej) kapusty białej
1 ogórek świeży
1 papryka czerwona
por
garść grzybków mun
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Chińszczyzna z patelni

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przełożyć do miski polać sosem sojowym, posypać mąką ziemniaczaną i wymieszać.
  • 2. Marchewkę, ogórka, paprykę, por pokroić w kostkę, kapustę posiekać.
    Grzybki mun zalać wrzątkiem, gdy napęcznieją odlać wodę.
  • 3. Smażyć na gorącym, głębokim oleju pierś przez 3-4 minuty. Wyjmujemy z patelni. Następnie smażymy marchewkę, kapustę, ogórka, paprykę oraz grzybki do miękkości.
  • 4. Wszystko razem wymieszać

Porady

Podawać z ryżem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilz_roznych_stron_swiatadania z patelni

Komentarze

Podobne przepisy

image-165wurd

Dodane przez: kuchniaodserca

Karczek z patelni grillowej

Gdy znudziły się kotlety, na dworze...

image-1ggrsyv

Dodane przez: Magda33

chińszczyzna

Warto samemu poszukać takiego smaku,który...

Danie można podać z ryżem lub makaronem ryżowym

Dodane przez: kretka

Chińszczyzna

Pomysł na ekspresowy obiad.

Chińszczyzna .

Dodane przez: Waldek

Chińszczyzna

Szybkie danie w orientalnym klimacie.

Udka na ryżu z chińszczyzną

Dodane przez: mariosylwia

Udka na ryżu z chińszczyzną

:-) Gorąco polecam (-:

Gotowe danie

Dodane przez: 2milutka

Kolorowe danie z patelni

Kolorowe danie obiadowe z patelni-szybko...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE